Kolonien, Refshaleøen

Genoplev vores verdenspremiere på 3daysofdesign

September 2020

Vi er stolte, ydmyge og begejstrede over, at LYFA igen ser dagens lys. Vi vil gerne takke alle der kiggede forbi og for al den positive respons vi har fået. Vi har arbejdet intensivt med vores kollektion og relanceringen i mere end et år. Vores afsløring på 3daysofdesign var en kæmpe milepæl for os at nå.

Det ideelle Lightscape

Udstillingen på Kolonien er kurateret sammen med den dansk-italienske designduo GamFratesi som mødested for relanceringen. Stedet repræsenterer et kommende område af København fuld af kreativitet. Det åbne og lyse landskab omkring de tre huse muliggjorde det ideelle rum til at udtrykke og understøtte det gode lys. "Med Kolonien fandt vi den perfekte beliggenhed og atmosfære, hvor vi kunne arbejde med alle lysets facetter og udtrykke LYFAs historie og stolte traditioner", siger GamFratesi.

Designdirektør og ejer af LYFA, har arbejdet med lys i mere end tyve år og gennem sit arbejde stødte han på LYFA, da han granskede den danske lyshistorie. "LYFA er den næstældste belysningsvirksomhed i Danmark, men har stået urørt siden 1998. Deres design, filosofi og tilgang til belysning fortjener anerkendelse og at se dagens lys igen. Jeg ønskede at bringe lamperne up-to-date og passende i moderne tid. leve, mens du forbliver tro mod det originale formsprog". Efter at have arbejdet tæt sammen med designerne i mere end halvandet år, var 3daysofdesign den ideelle scene til at afsløre hele kollektionen.

"Med LYFA ønsker vi at sætte barren højt og udfordre den gængse opfattelse af, hvad belysning kan og bør. Jeg er enormt stolt over endelig at kunne præsentere disse designs og alt det arbejde, vi har gjort for at skabe det gode lys i alle dets facetter og former"

Tre huse designet til at fortælle historien bag LYFA

SHOWROOM

Den første udstilling bød alle velkommen med den spektakulære DIVAN 2 pendel i sit originale design, men i en ny og imponerende størrelse. Showroomet repræsenterede mangfoldigheden i kollektionen og viste fem ud af de ni designfamilier - hver især ikonisk for sin tid. Spændende fra 1946 til 1970. Udover DIVAN 2 lampen, som er designet af Simon P. Henningsen (søn af Poul Henningsen), dækkede showroomet også: MOSAIK, PEANUT, NINOTCHKA, GOVERNOR & GOTHIC, som alle er designet af Bent Karlby, som var en af ​​hoveddesignerne bag LYFA.

STUDIOET

I den anden udstilling blev du budt velkommen af ​​den fantastiske VERONA lampe designet af Sven Middelboe. I dette hus lagde vi vægt på, hvordan vi bygger videre på de stolte traditioner, der går tilbage til 1903, og samtidig har vi opdateret kollektionen ved at give den et mere tidløst og nutidigt design. Studiet repræsenterede vores håndværk i form af sans for detaljer, forskellige typer lys og mangfoldighed af materialer - lige fra massiv messing og malet stål til aluminium og glas, alle materialer, der er lavet til at holde.

HUSET

Vores tredje udstilling inviterede de besøgende til at opleve vores belysning i en uformel atmosfære og hjemlig boligkontekst, hvor de udvalgte lamper blev valgt ud fra deres lystype og formål. Inde i HUSET skal du føle dig hjemme og opleve det gode lys fra LYFA i forhold til at nyde et behageligt belysningsniveau og lysbilledet i såvel som udenfor huset.