GamFratesi

Den dansk-italienske tegnestue er en fusion af stolte traditioner, raffineret æstetik og udtryksfulde designs - der forener Italiens og Danmarks særegne kulturer og kontraster i nye former og former. Siden 2006 har Stine Gam og Enrico Fratesi været i front med deres nutidige designs, som er blevet belønnet med flere nationale og internationale priser. GamFratesi er kendt for deres kreative drive, eksperimenterende tilgang til teknikker og evne til at fortælle unikke historier med deres designs. GamFratesis arbejde er kendetegnet ved deres dobbelte baggrund afspejlet i elegante kontraster, harmonier, farver og materialer. Ved at udnytte disse elementer skaber GamFratesi møbler og belysning, der respektfuldt afspejler de stolte traditioner inden for skandinavisk funktionalisme og italiensk håndværk.

1912 - 1998

Bent Karlby

Bent Karlby betragtes i dag bredt som en af ​​Danmarks mest produktive og alsidige lysdesignere i det 20. århundrede. Han startede sit samarbejde med LYFA i 1940'erne, som var et partnerskab, der ville vare næsten fire årtier. Bent Karlby er kendt for sit bløde lys, organiske former og kendetegnende kighuller. I løbet af sin karriere bevægede Karlby sig mere mod rene geometriske former som keglen, cylinderen og buen sammen med legende farver. I modsætning til mange af sine samtidige har Bent Karlby aldrig ansat personale i sit atelier. Han ville have tingene gjort på sin måde og var kendt for sin kompromisløse arbejdsmoral. Blandt hans mest berømte værker er pendlerne PEANUT , Kina, Japan, MOSAIK , NINOTCHKA , Barcelona og PAN , bordlampen ERGO samt væglamperne Peacock, Quadrille, PAN og GOTHIC .

1920 - 1974

Simon P. Henningsen

Som søn af den legendariske danske arkitekt og lysdesigner Poul Henningsen lærte Simon P. Henningsen om belysning fra en tidlig alder. Ikke kun om de forskellige typer lys, men også hvordan hver enkelt bringer forskellige kvaliteter. De to arbejdede sammen om forskellige designopgaver for Tivoli i København og i 1948 efterfulgte Simon sin far og blev chefarkitekt i forlystelsesparken. I 1962 løftede Simon P. Henningsen sløret for DIVAN 2 pendlen – en yderst unik og spektakulær lampe opkaldt efter den berømte restaurant i Tivoli. Vedhænget blev senere belønnet med flere danske og internationale priser. I de følgende år udvidede Simon P. Henningsen sit samarbejde med LYFA og fortsatte med at udforske teatralsk lys og farvernes effekt, som det ses med de ikoniske Kassablanka- og Nippon-vedhæng. Simon P. Henningsens arbejde er i dag præget af en særegen finurlig og geometrisk æstetik og hans brug af refleksioner og flimrende overflader. Hans unikke design er samlerobjekter og stadig beundret over hele verden.

1918 - 2008

Jørn Utzon

Jørn Utzon regnes for en af de mest indflydelsesrige danske arkitekter i det seneste århundrede. Han er manden bag store bygninger som Sydney Opera House, Kuwait National Assembly, Kingo Houses, Paustian House og Bagsværd Kirke. Jørn Utzon startede sin professionelle karriere med at lave lampedesign sammen med Sven Middelboe, her blandt andet den smukke SUNDOWNER i 1948. I sine senere år rejste Utzon til USA, Mexico og Marokko, hvilket blev markante inspirationskilder for hans arkitektur. Hans arbejde er præget af tankevækkende funktionalisme og skulpturel harmoni, hvad enten det er belysning, arkitektur, kunst eller genstande.

1918 - 1981

Henning Koppel

Henning Koppel var en anerkendt dansk billedhugger, der blev kendt for sin eksperimenterende tilgang til skulpturelle former. Som visuel kunstner havde Koppel et stort repertoire og arbejdede med forskellige materialer inden for forskellige kategorier - herunder belysning,der bragte CORNEA til live i 1965. Han blev ofte inspireret af naturen, hvilket gav hans organiske designs et karakteristisk og konsistent udtryk. I dag betragtes Henning Koppel som en af de store danske designere. Han har sat et markant præg på den danske moderne tidsalder med evnen til at skabe unikke kunstværker uanset materialet.

1910 - 2001

Sven Middelboe

Sven Middelboe var uddannet handelsmand, men design blev hans valgte vej – og belysning hans speciale. I slutningen af ​​1940'erne havde han sit eget firma som lysproducent sammen med den anerkendte designer og arkitekt, Jørn Utzon. Samarbejdet mellem de to omfattede den nu ikoniske Sundowner. I 1955 blev Sven Middelboe ansat som in-house designer hos Nordisk Solar Company. Han designede lamper i flere årtier, og hans udtryk og materialevalg udviklede sig i takt med de skiftende trends. Hans tidlige armaturer var lavet af enten glas eller metal - eller en kombination af de to - men fra 1970 designede Middelboe en bred vifte af plastiklamper i trendy farver. Sven Middelboe fortsatte gennem sin karriere med at eksperimentere med forskellige nuancekonstruktioner og kombinationer, hvilket resulterede i VERONA pendlen, der blev introduceret i 1968. Serien blev hurtigt populær og i dag betragtes VERONA som en af ​​de mest ikoniske pendler i Sven Middelboes brede række af lysdesigns.