Entworfen von Jørn Utzon

Das nach unten gerichtete Licht und ein sorgfältig platziertes Leuchtmittel sorgen für ein weiches und optimiertes Licht. Durch kleine Zwischenräume im Inneren der Pendelleuchte wird Licht in diskretem Ausmaß emittiert, um den oberen und unteren Lampenschirm zu beleuchten. So wird durch das indirekte Licht die Leuchte selbst zu einem beeindruckenden Objekt der Lichtinszenierung. Eine zeitlose Ikone, die vor mehr als 70 Jahren entworfen wurde.

Bent Karlby

PEANUT

PEANUT-lampen er en klassiker fra midten af ​​århundredet, fuld af karakter, designet af Bent Karlby i 1946. Den attraktive, buede skærm er lavet af mundblæst opaliseret glas, suppleret med en top og bund af messing. PEANUT giver en blød og behagelig lysoplevelse, uanset hvor du vælger at hænge den.

JØRN UTZON

SUNDOWNER

SUNDOWNER er en ikonisk pendel designet af Jørn Utzon i 1948, kendetegnet ved sin fire-skærms konstruktion og hvordan lyset elegant oplyser formen. De bløde kurver og modsat vendte nuancer er designet forud for Utzons arkitektoniske mesterværk, Sydney Opera House. Med sit dynamiske design udtrykker SUNDOWNER-vedhænget en klar forbindelse til de unikke skalstrukturer, der har prydet Sydney Harbour i mere end et halvt århundrede.

Bent Karlby

NINOTCHKA

NINOTCHKA er et ægte og let genkendeligt designikon, designet af Bent Karlby i 1954. Da han gav form til denne lampe, havde Bent Karlby lagt mærke til en iøjnefaldende hat, båret af den svenske Hollywood-stjerne Greta Garbo i hendes film fra 1939, Ninotchka . Den organiske krop med sine asymmetriske gardiner sikrer funktionelt direkte downlight og diffust omgivende uplight.

Bent Karlby

GOVERNOR

GOVERNOR er en klassisk mid-century lampe fra 1956, der viste sig at have en vedvarende appel hos designelskere over hele verden. Bent Karlbys GOVERNOR-lampe udstråler en vis international flair. Det er et selvsikkert og førsteklasses stykke lysdesign, der stadig har magten til at imponere.

Bent Karlby

MOSAIK

Bent Karlby er kendt for sit bløde lys, organiske former og kendetegnende kighuller. I løbet af sin karriere bevægede Karlby sig mere mod rene geometriske former som keglen, cylinderen og buen sammen med legende farver som set med MOSAIK-serien.

Simon P. Henningsen

DIVAN 2

DIVAN 2 er en virkelig fængslende pendel designet af Simon P. Henningsen i 1962. De omhyggeligt placerede trapezoider - spejl på ydersiden og flerfarvede på indersiden - frembringer en fascinerende visning af indirekte lys. Downlighten er blød og behagelig. Et skulpturelt stykke kunst, stadig håndsamlet til perfektion. Du kan se den opdaterede version i massiv messing ved at følge linket: DIVAN 2 Messing

HENNING KOPPEL

CORNEA

The CORNEA wall lamp is one of Henning Koppel's rare lighting designs. The wall lamp is dated back to 1965 and displays an emerging change of style in Koppel's designs - from purely organic to a more geometric and clean expression.

Sven Middelboe

VERONA

VERONA er en sofistikeret pendel med 8 nuancer, der giver blød, blændfri belysning med tidløs ynde og enkelhed. Når den er tændt, lyser den sfæriske pendel smukt selv op, hvilket giver en slående visning i sig selv. VERONA er designet af Sven Middelboe i 1968.

Bent Karlby

PAN

PAN-serien er et smukt eksempel på Bent Karlbys unikke talent for at fange tidsånden i et område og forvandle det til designs, der ville komme til at overgå deres inspiration. I løbet af 1970'erne, hvor popkunst var trending, ville de tidlige PAN-lamper have farvet inderside. I dag har armaturerne monokrome overflader af anodiseret aluminium, der forvandler dem til moderne designstykker, der er velegnede til moderne livsstil.

Bent Karlby

GOTHIC

Ganske overraskende er der stadig kun begrænset information om serien, hvilket gør GOTHIC til en spændende smule dansk designmysterium. Det GOTISKE navn var Bent Karlbys reference til den gotiske bygningsstil, der florerede i hele Europa fra 1100- til 1500-tallet, og som var præget af høje smalle konstruktioner med spidsbuer.

Bent Karlby

ERGO

Tro mod 1970'ernes rumalderarv kom de første ERGO-lamper i flotte farver og var udelukkende lavet af plastik. Med bibeholdelse af sit karakteristiske formsprog er ERGO vokset til et førsteklasses stykke lysdesign. Plastmaterialerne har nu givet plads til en 3-lags opaliseret glaskerne og en farvet glasskærm

GamFratesi

REPOSE

Med sit geometriske samspil mellem de organiske former og den lige linje, der går gennem skyggen, er REPOSE-serien designet til at bringe sindsro i sindet. Enkelheden og funktionaliteten af ​​traditionelle japanske hårnåle gav en gnist af inspiration til designet. Fokus på balancepunktet, der skaber en rolig og suspenderet følelse af balance, samtidig med at den lægger stor vægt på lampens mindste detalje. Med sit rolige og moderne udtryk er REPOSE beregnet til at lette dit sind og oplyse boliger.

GamFratesi

MEMOIR

The MEMOIR originates from the idea of creating a concept with an essential element that could be extended to various compositions while maintaining a clear design identity. GamFratesi explains, "We have always been fascinated by chandeliers – and we wanted to work with a modular concept that maintained a decorative sense without losing its simplicity and great functionality."

OM

Bygger på stolte traditioner
tilbage fra 1903

PROJEKTER

Udforsk vores projektbilleder

Henning Koppel

CORNEA